Торта парфе с чия


Една впечатляваща лека и здравословна торта ,която направих за 46-я рожден ден на дъщеря ми.
Не може да се каже,че е веган,защото съдържа и млечни продукти с животински произход, макар и без лактоза,но със сигурност е много вкусна и не по-малко здравословна от веган изкушенията.
 

ПРОДУКТИ

500 гр заквасена сметана

500 гр.кисело мляко

100 г.бял шоколад

20 гр.желатин

2с.л.чия

За основата

200 гр  овесени ядки

50 гр .стафиди

150 гр. орехи

70 гр кокосово масло

2с.л.мед

ПРИГОТВЯНЕ

1. ИК постепенно се прибавя към общата смес.

7.  Слага се и шоколада като разбиването продължава. 

8. Желатинът се разтваря на водна баня съгласно упътването на пакетчето и се добавя  към сместа. Разбива се отново.

9. Получената смес се излива върху основата като страните на формата се облепват с ацетатна хартия и се оставя  да се стегне за една нощ.

10. На другия ден тортата се изважда от формата и се гарнира.

А на дъщеря ми - Честит рожден ден!





ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини