Яйца по чирпански с поширани във формички яйца
Сега може да направим и яйца по панагюрски,които са доста популярни в България,без яйцата да се деформират при поширането.
ПРОДУКТИ
за една порция
2 яйца
2 щ.сол
черен пипер
200мл.вода за варене на яйцата
2 парчета сирене
кисело мляко/3 с.л./
1стрък зелен лук
2с.л. олио
1/2с.л.червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най-напред се приготвя заливката като нарязаният лук за кратко се сотира в тиган и се прибавя червения пипер.
2. Водата се загрява до кипване в тенджера на ниска температура.
3. Формичките се намазват с масло и яйцата се счупват в тях. По едно във всяка формичка.
7. Разрез на яйце
Коментари
Публикуване на коментар