Пилешка яхния с лапад и гъби
Тази пролетна яхнийка приготвих през зимата. Все още времето е благоприятно и градината е зелена. Успях да набера лапад. Имаме и зелен магданоз и копър.
Получи се чудесна рилешка яхнийка със зеленчуци,лапад и гъби.ПРОДУКТИ
600 гр. сварено пилешко месо
1 връзка зелен лук.
1 морков
1 вр. лапад
магданоз и копър
1 малко консерва стерилизирани гъби
50 гр ориз
1 с.л. препечено брашно
1с.л.червен пипер
1л.бульон,в който е вряло месото
1 пилешки бульон
1 с.л.зехтин
20 гр. краве масло
2 с.л.тиквено оио
1 белтък
ПРИГОТВЯНЕ
1.Зеленчуците се нарязват.
2. Гъбите се задушават в 1с.л.зехтин и 20 гр масло.
3. Заедно сэс свареното месо, зеленчуците и гъбите се заливат с бульона от месото.
4. Вари се около 15 мин.
5.Препеченото брашно и червеният пипер се добавят като се разтварят в част от бульона.
6. Вари се още 10 мин.
7.Прибавя се ориза.
8. Слагат се и 2 с.л тиквено олио.
9. Ястието се оставя на слаб котлон и след още 15 минути се прибавя белтъка, който се разбърква в ястието така че да се образуват парцали.
10. Добавят се свежи зелени подправки магданоз и копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар