Марокански сладки с фурми и фъстъци
Не съм проявявала интерес към тях,но след като видях много красиви и при това сладки без печене в публикацията на Роза Севдалинова в една от кулинарните групи, които посещавам се заинтригувах.
Всичко беше много лесно за направа и бързо приготвящо се. Само не знаех как ще се справя с декорацията с бял и черен шоколад.
Поразмотавах се известно време ,но накрая успях да приготвя тези вкусотии.
Имах на разположение клипче,което много улесни работата ми. Но все пак както винаги направих някои промени , не в продуктите ,а в оформянето на сладките.
Освен това моите фурми бяха доста твърдички и затова ги киснах във вода вместо 15 минути 30.
Освен това смлях на два пъти сместа с фурмите и смляните вече фъстъци,защото наведнъж се оказа,че не се получава добре.
Оформих освен фитили както е по рецепта и топчета,част от които овалвах в сусам,а други в кокос.
Само не знаех дали ще се справя с декорацията с шоколадите,но в края на краищата и тук успях.
Споделям рецептата и отдолу ще приложа клипчето,от което става ясно как се правят и оформят сладките.
ПРОДУКТИ
300 гр. изчистени от костилките фурми
200 гр.печени и обелени фъстъци
100 гр.печен сусам
20 гр. кокосови стърготини
100 гр. бял шоколад
40 гр. черен шоколад
ПРИГОТВЯНЕ
2. Престояват в нея 30 минути.
5. Слагат се другата част от фурмите и останалата част от фъстъците. Смила се отново до гладка смес.
7. От една трета от нея се оформя тънко руло,а от останалата част се оформят топчета./по 20 гр.всяко/
10. Част от топчетата се овалват в сусам, а друга част в кокос.
12. Там ще се постави шоколада.
16. Същото се прави и с топчетата.
17. Там даже при някои от топчетата се правят две движения-нагоре и надолу.
18. Точната направа и оформянето на сладките може да се видят тук
20. Рулото се охлажда около 30 минути,но не в хладилника,защото шоколада побелява.
21. След охлаждане се нарязва на малки късчета.
22. Поставят се в книжни капсулки и също се прибират на хладно.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар