Шоколадово марципанови сладки


Тези симпатични сладчици видях в един блог в Интернет. 
Търсех идея за сладки шишарки, които могат да се поставят върху торта и попаднах на тези сладурски сладкишчета. 
И реших да реализирам идеята. Трябваха ми няколко сладки-шишарки затова направих само 5 броя.
Станаха много сполучливи. Освен това са лесни за направа. 
Ако нямате марципан, може да се направи тесто от бисквити и масло. Количеството зависи от броя на сладките.

ПРОДУКТИ

35 гр. марципан

70 гр.бадеми

70 гр. шоколадови люспи с вкус на капучино био

малко кокос за сняг

ПРИГОТВЯНЕ



1. Бадемите се потапят във вряла вода за 5 минути.

2. Изваждат се и когато се охладят се обелват

3. С помощта на остър нож се разполовяват.




4. Марципанът се разделя на късчета, от които се формират топчета /7 гр.едното/

5. Формират се конусчета или малки формички приличащи на круша.


6. Започва забождането на бадемите с върха навътре и от долу нагоре..




7. Образуват се по 3 реда от набодените бадеми.


8. Шоколадът се разтопява на водна баня. Всяка шишарка се поставя в малък съд, на дъното на който има шоколад.

 9.Така сладката ще се намаже обилно на дъното.

10. С помощта на малка лъжичка се облива сладката с шоколад.

11. Внимателно се пренася върху алуминиево фолио и се оставя шоколадът да се втвърди.

12. Поръсва се с кокос, докато е още мокър шоколадът.


13. Използва се по предназначение.


ДОБЪР АПЕТИТ!
 Източник

https://xn--80acbc1bhmlyijy6jj.com/recipes/539/

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто