Баклава с орехи и кокос
ПРОДУКТИ
400 гр. кори за баница
250 гр.масло
50 мл.олио
250 гр.смляни орехи
100 гр.шамфъстък
100 гр. кокос
50 гр.галета от бисквити
За сиропа
700мл.вода
600 гр.захар
1с.л.мед
1/2 лимон
ПРИГОТВЯНЕ
2. Първата кора се маже добре с разтопено масло и олио. Ръси се с кокос.
3. Втората кора се маже по същия начин и се ръси с кокос.
5. Откъм късата страна на кората си слага обилно от смляните орехи и галетата само в края.
6. Навива се на руло и се слага в подходяща тава.
7. Така се процедира и с останалите кори и всички се подреждат в тавата.
9.Горещата баклава се залива със студен сироп.
10 За сиропа посочените продукти се смесват и сипопът се вари 10 минути. Накрая се изцежда лимонът.
https://youtube.com/watch?v=1f5rhVIkKpY&feature=share
Коментари
Публикуване на коментар