Миш маш с печени чушки
Името ми беше странно,но вкусът беше добър. Само че в стола слагаха обилно количество домати и това не ми харесваше.
Но у дома майка ми го приготвяше с много по-малко домати. Слагаше повече чушки,а лук не слагаше. Много вкусно се получаваше.
Не знам защо до сега не съм проявявала интерес към миш маша. Може би защото ми се струваше,че няма да го направя добре.
Наскоро обаче Пенка Йоргова от моята кулинарна група,Философия на моята кухня, ни показа интересен миш маш с печени червени чушки. Много ми хареса рецептата и реших да го приготвя. Само че аз съчетах тази идея с познанията ми за съдържанието на миш маша от майка ми. А и като видях съблазнителният миш-маш на Пепи Giannioti вече окончателно реших да го направя.
Получи се много вкусно ястие.
Споделявм рецептата.
7 червени печени чушки
1 гл.кромид
1 домат
200 гр сирене
3с.л.зехтин
1с.л.тиквено олио
Вегета 1ч.л.
4.яйца
ПРИГОТВЯНЕ
3. Поставя се в тиган и се задушава в зехтина и 1/2ч.ч.вода//100мл./
4. Прибавя се нарязаният домат и ястието къкри на ниска степен на котлона.
5. Слагат се чушките и се разбърква.
6. Задушава се за кратко.
8. Слага се и вегетата.
11. Сервира се топло.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар