Миш маш с печени чушки


Бързо и много вкусно ястие,което помня от детството си. Обикновено, когато ходехме на море с родителите,го сервираха за вечеря в стола на почивната станция.

Името ми беше странно,но вкусът беше добър. Само че в стола слагаха обилно количество домати и това не ми харесваше.

Но у дома майка ми го приготвяше с много по-малко домати. Слагаше повече чушки,а лук не слагаше. Много вкусно се получаваше. 

Не знам защо до сега не съм проявявала интерес към миш маша. Може би защото ми се струваше,че няма да го направя добре. 

Наскоро обаче Пенка Йоргова от моята кулинарна група,Философия на моята кухня,  ни показа интересен миш маш с печени червени чушки. Много ми хареса рецептата и реших да го приготвя. Само че аз съчетах тази идея с познанията ми за съдържанието на миш маша от майка ми. А и като видях съблазнителният миш-маш на Пепи Giannioti вече окончателно реших да го направя.

Получи се много вкусно ястие.

Споделявм рецептата.


7 червени печени чушки

1 гл.кромид

1 домат

200 гр сирене

3с.л.зехтин

1с.л.тиквено олио

Вегета 1ч.л.

4.яйца

ПРИГОТВЯНЕ




1. Най-напред се пекат и белят чушките. Нарязват се на дребно.



2. Кромидът се обелва и нарязва. 

3. Поставя се в тиган и се задушава в зехтина и 1/2ч.ч.вода//100мл./

4. Прибавя се нарязаният домат и ястието къкри на ниска степен на котлона.

5. Слагат се чушките и се разбърква. 

6. Задушава се за кратко.



7. Поставя се наситненото сирене и се разбърква.

8. Слага се и вегетата.



9. Накрая се добавят предварително разбитите яйца. 


10. Разбърква се до хомогенност на ястието.

11. Сервира се топло.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини