Бутер кифлички с марципан
Тези симпатични бутер кифлички правя за втори път.
Толкова са нежни,фини и хрупкави. Плънката от марципан ги прави просто вълшебни.
Може да се направят и с козуначно тесто,но когато нямаме достатъчно време бутер тестото е добър вариант.
Може да се използва и замразено,но охладеното тесто е много по-удачно.
ПРОДУКТИ
1 ролка охладено бутер тесто
100 г. марципан
1 жълтък за намазване
ПРИГОТВЯНЕ
4. Откъм широката част се слага късче марципан и се навива на кифличка. Острият връх трябва да остане отдолу.
7. Кифличките се пекат в загрята 200 °С фурна около 20 минути. Ако фурната е много силна се покриват с алуминиево фолио.
Коментари
Публикуване на коментар