Бутер кифлички с марципан


Тези симпатични бутер кифлички правя за втори път. 
Толкова са нежни,фини и хрупкави. Плънката от марципан ги прави просто вълшебни.
Може да се направят и с козуначно тесто,но когато нямаме достатъчно време бутер тестото е добър вариант.
Може да се използва и замразено,но охладеното тесто е много по-удачно.

ПРОДУКТИ


1 ролка охладено бутер тесто

100 г. марципан

1 жълтък за намазване

ПРИГОТВЯНЕ



1. Тестото се разстила и разрязва по дължината на две.



2. Нарязва се на триъгълници



3.  Всеки триъгълник се декорира в острата част с уреда за декорация на тесто.


4. Откъм широката част се слага късче марципан и се навива на кифличка. Острият връх трябва да остане отдолу.


5. Кифличките се подреждат в тава покрита с хартия за печене на разстояние.

6. Гланцират се с разбит жълтък и олио.
 

7. Кифличките се пекат в загрята 200 °С фурна около 20 минути. Ако фурната е много силна се покриват с алуминиево фолио.




8. Кифличките са добра компания на кафето.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто

Мъфини Проя