Домашно сушено филе
В края на краищата реших да приготвя филе по указанието,което ми даде моята приятелка Доби Димитрова. Тя от дълго време приготвя такова филе, което изглежда превъзходно.
Когато я попитах как го прави, тя с готовност се отзова и ми обясни подробно.
Направих филето по нейната рецепта.Използвах бон филе и контра филе.
Получи се много вкусен деликатес.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
4 бон филета
1 контра филе
1 кг. морска сол
Подправки
20 гр.червен пипер
10 гр черен пипер
10 гр.чубрица
10 гр.кимион
10 гр. сминдух
ПРИГОТВЯНЕ
3. Филетата престояват 48 часа в солта.
5. На всеки час се сменя водата.
9. Контра филето се суши 14 дни.
Коментари
Публикуване на коментар