Праз лук с яйца на тиган

 


Много вкусна и бърза пърженица с праз и яйца. Не ми беше хрумвало до сега. Видях тази вкусотийка в публикацията на Милена Багалийска в една кулинарна група. 

Хареса ми идеята и реших да направя за съпруга,който е любител на такива вкусотийки. Той обаче не бива да яде жълтъци и затова направих пърженицата само с белтъци.

Може да се сложи и малко сирене, но аз предпочетох да го сложа отделно като добавка към порцията.

ПРОДУКТИ

3-4 стърка праз лук

3 с.л.зехтин

2 с.л.тиквено олио

2 белтъка

ПРИГОТВЯНЕ



1.Лукът се нарязва на дребно и се поставя в тава.

2. Добавя се зехтина и тиквеното олио.

3. Пържи се около 3-4 минути.

4. Посолява се.

5.Накрая се добавят белтъците.

6. Разбърква се.



7. Поднася се с късчета сирене.



 ДОБЪР АПЕТИТ! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини