Омлет с овесени ядки и лапад


Един нетрадиционен омлет. Може да се каже,че повече прилича на палачинка. Направен е с овесени ядки и лапад.  Това не е шега, въпреки че днес е 1 април.

Тази идея видях в едно клипче и ми се видя много интересно. Оказа се доста вкусно. Продуктите са много малко и всичко се разбива в блендер. Количеството е за един  по-голям омлет. Може да се направят два по-малки. Пролетен вкусен деликатес. Много е подходящ за предястие за гости. Може да се направи и като подложка за салати или аламинути.Бързо е, не отнема много време и е нещо различно от ежедневното.

ПРОДУКТИ

2 яйца

30 гр. овесени ядки/една препълнена лъжица/

40 гр.лапад

щ. сол

65 гр. крем сирене


ПРИГОТВЯНЕ

1.Лападът се почиства от дебелите жилки и се измива. Поставя се в блендера


2. Добавят се яйцата.



3. Поставят се и овесените ядки.



4. Разбива се кратко. Сместа изглежда както е показано на изображението.


5. Тиганът се намазва със зехтина и се сгорещява. 

6. Сместа се разпределя равномерно.


7. Когато се запече се намазва с крем сиренето.



8. Едната половина се прехвърля върху другата.


9. Така изглежда отвътре


 


ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини