Сладки ала Ореховки


Интересни и много вкусни сладки. Добър избор ако ви останат белтъци, които тук могат да се употребят. 

Приличат на ореховки, но не се правят толкова прецизно като тях. Тук могат да се комбинират различни ядки и белтъците не се разбиват на сняг. Всички продукти се разбъркват и с лъжичка или шприц се оформят върху хартия за печене. Само така може. Не е възможно да се слагат в книжни капсули или силиконови формички. Сместа е много рядка и залепва.

Идеята дължа на една прекрасна кулинарка-Зоя Переновска. 

На мен ми останаха белтъци от козунаците, които правих вчера и днес употребих белтъците.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

125 гр.белтъци

100 гр. орехи ,шам фъстък,кашу/смляни на едро/

120гр.  смляни бадеми /фино/

75 гр шоколадови капки

100 гр. пудра захар

1ч.л.ванилова есенция

За украса

кокосови стърготини

ПРИГОТВЯНЕ



1. Захарта се смесва с белтъците и се разбърква



2. Прибавят се смляните  ядки.



3. Накрая се слагат и шоколадовите капки и се разбърква.

4. От сместа се взима по 1 ч.л. и се поставя върху хартия за печене/леко намазана с олио/ като се оформя кръгче. Сместа е рядка и може малко да се обезформят. Но това не е беда.



5. Пекат се  на 180 °С  6-8 минути. 

6. Всяка сладка от единия край се намазва с мед и се овалва там с кокосови стърготини.



7. Може да се сервира с кафе.



 8. Съхраняват се в метална кутия. Ако останат.🙂😅😀

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини