Пълнени печурки
Когато видях пълнените печурки на Зойчето, доста ме заинтригуваха.
Нямах всички продукти за пълнежа, но реших да експериментирам с каквото имам в хладилника.
Продуктите добре се комбинираха и се получи много вкусен деликатес.
В комбинация от салата от моркови и алабаш стана още по-привлекателно.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
10 едри печурки
по 1 щипка сол за всяка
30 гр. масло
За пълнежа
100 гр.сирене
50 гр.сирене Крема
50 гр. шунка
4-5 зелени пера
1 яйце
За украса
5-6 маслинки
клончета копър
ПРИГОТВЯНЕ
2. Поставят се заедно с пънчетата в тава върху хартия за печене. Посоляват се.
5. Печурките се пекат 20 минути, след което фурната се намалява на 200°С.
6. Пече се още 15 минути.
8. Пънчетата се изваждат и се нарязват на дребно.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар