Пълнени печурки


И друг път съм правила пълнени гъби, но не са ме впечятлявали. 

Когато видях пълнените печурки на Зойчето, доста ме заинтригуваха.

Нямах всички продукти за пълнежа, но реших да експериментирам с каквото имам в хладилника.

Продуктите добре се комбинираха и се получи много вкусен деликатес.
В комбинация от салата от моркови и алабаш стана още по-привлекателно.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

10 едри печурки
по 1 щипка сол за всяка
30 гр. масло

За пълнежа

100 гр.сирене
50 гр.сирене Крема
50 гр. шунка
4-5 зелени пера
1 яйце

За украса
  
5-6 маслинки
клончета копър

ПРИГОТВЯНЕ





1. Печурките се измиват и отстраняват пънчетата.
2. Поставят се заедно с пънчетата в тава върху хартия за печене. Посоляват се.


3. В отвора на печурките се поставят късчета масло.


4. Фурната е загрята на максимална мощност.
5. Печурките се пекат 20 минути, след което фурната се намалява на 200°С. 
6. Пече  се още 15 минути.


7. През това време се приготвя плънката .

8. Пънчетата се изваждат и се нарязват на дребно.


9. Прибавя се нарязаната шунка.


10. Слагат се сирената и перата лук нарязани.


11. Прибавя се яйцето.


12. Разбърква се и гъбите се пълнят със сместа.


13. Пече се още 10 минути на 200°С.


14. Готовите пълнени печурки се гарнират с парчета маслинки и копър.


15. Може да се поднесе и  със салата.

ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини