Панирани сиренца


Обикновено панирам кашкавал,но днес реших да направя нещо различно/въпреки че съм правила и други варианти./
Панирани хапки. Да,но какви? И избрах да приготвя панирани сиренца като допълнение на днешното меню.
Като комбинация мисля,че най-добре сиренцата ще си отиват с доматен сос.
Но ми хрумна още един вариант. Панирани сиренца в компанията на конфитюр от малини.
И ето ги моите сладурски сиренца.

ПРОДУКТИ
250 гр.бяло саламурено сирене
200 мл.олио

За панировката

1 яйце
50мл.прясно мляко
2 препълнени с.л.брашно
1 к.л.бакпулвер
сол 1 щ.

ПРИГОТВЯНЕ

1. Сиренето се нарязва на малки кубчета.



2. За приготвяне на панировката яйцето се разбива със солта.


3. Брашното с бакпулвера и млякото се слагат редувайки се.


4.Сиренцата се потопяват в сместа за да поемат повече от нея.



5. Пържат се в сгорещеното олио като се обръщат след зачервяване.
6.Изваждат се върху домакинска хартия


7. Могат да се поднесат с доматен сос.


8. И един вариант с конфитюр от малини,домашно приготвен,ако обичаме сладко-соленият вкус.



ДОБЪР АПЕТИТ!

 



Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто