Шоколадов мус от банани и авокадо


Едно много интересно съчетание на банан с авокадо.

Когато видях това предложение в една кулинарна група,идеята ми се стори великолепна.

Мarta Boqdgiqan беше съчетала доста популярен и масово предпочитан южен плод с доста деликатно и използващо се предимно в солените салати и деликатеси плод, който в различните интерпретации се приема и за зеленчук.

Добавката от какао превръща тези прекрасни плодове в нежен и много вкусен шоколадов мус. Той не се нуждае от захар или какъвто и да е подладител.

Трябва само да се опита, за да се усети неговото великолепие.

ПРОДУКТИ

2 банана

1 авокадо

2ч.л. какао


ПРИГОТВЯНЕ



1. Плодовете се измиват,обелват и намачкват с вилица.



2. Прибавя се какаото и се разбърква.

3. Пасира се до гладкост.



4. Мусът се разпределя в чаши и се гарнира по желание.

5.Охлажда се преди консумация.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини