Сладки асорти
Повечето споделихме с приятели. Занесох и на близки и ето че пак останаха за следобедното кафе.
Тук има три вида сладки и два вида съм правила доста пъти.
Маслените сладки са нещо не чак толкова ново колкото различно.
Не съм правила снимки на етапите на приготяне на маслените сладки,не ми достигна време,а и много пъти съм показва подобни сладки. Тук е само крайният резултат.
ПРОДУКТИ
300 гр. брашно
150 гр.краве масло
60 гр.пудра захар
50 гр. кисело мляко
5 гр. бакпулвер
За слепване
мармалад от ябълки твърд
2 с.л.прясно мляко
За поръска
шоколадови пръчици
смляни орехи
пудра захар
ПРИГОТВЯНЕ
1.Брашното се пресява с бакпулвера.
2. Смесва се със захарта.
3 Добавя се маслото и се меси до образуване на маслени трохи.
3. Прибавя се киселото мляко и се меси до образуване на гладко тесто.
4. Тестото се слага в хладилника за 30 минути.
5. Разточва се на тънка кора.
6. С формички се изрязват сладки, които се подреждат в тава и за 10 минути се поставят в хладилника.
7. Пекат се на 160 °С около 8 минути.
8. Като се охладят се слепват по две с мармалада, който се разрежда с прясното мляко.
9. Отгоре се добавя още малко мармалад и се поръсва с шоколадови пръчици или орехи.
10 По желание отгоре се поръсва с пудра захар.
Рецептата за прасковите може да се види тук.
А рецептата за френските макарони е тук.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар