Сладки асорти


Тези сладки направих преди няколко дни.
 Не можах да снимам веднага и събрах онова, което остана.

Повечето споделихме с приятели. Занесох и на близки  и ето че пак останаха за следобедното кафе.

Тук има три вида сладки и два вида съм правила доста пъти.

Маслените сладки са нещо не чак толкова ново колкото различно.

Не съм правила снимки на етапите на приготяне на  маслените сладки,не ми достигна време,а и много пъти съм показва подобни сладки. Тук е само крайният резултат.

ПРОДУКТИ 

300 гр. брашно

150 гр.краве масло

60 гр.пудра захар

50 гр. кисело мляко

5 гр. бакпулвер

За слепване 

мармалад от ябълки твърд

2 с.л.прясно мляко

За поръска 

шоколадови пръчици

смляни орехи

пудра захар

ПРИГОТВЯНЕ

1.Брашното се пресява с бакпулвера. 

2. Смесва се със захарта.

3 Добавя се маслото и се меси до образуване на маслени трохи.

3. Прибавя се киселото мляко  и се меси до образуване на гладко тесто.

4. Тестото се слага в хладилника за 30 минути.

5. Разточва се на тънка кора.

6. С формички се изрязват сладки, които се подреждат в тава и за 10 минути се поставят в хладилника.

7. Пекат се на 160 °С около 8 минути.

8. Като се охладят се слепват по две с мармалада, който се разрежда с прясното мляко.

9. Отгоре се добавя още малко мармалад и се поръсва с шоколадови пръчици или орехи. 

10 По желание отгоре се поръсва с пудра захар.

Рецептата за прасковите може да се види тук.

А рецептата за френските макарони е тук.






 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини