Шоколадов мус с апликация от желирани плодове






Напоследък акцентираме на млечно-плодови кремчета с различни вкусове.
Сега заложих на шоколадов мус от бадемово мляко,рикота и шоколад.
Вече в двора ни се появиха и първите плодове: череши и ягоди,макар и в още ограничено количество,защото не са узряли добре. 
Но все пак реших да включа и малко от тях.
Получи се интересен десерт,който направих днес за утрешния празничен ден.
Ето и приготвянето му.

ПРОДУКТИ

250 мл.бадемово мляко
125 гр. черен шоколад с парченца бадеми
 1с.л.какао
250 гр. рикота
15 гр. желатин
50 мл.вода за разтваряне на желатина
5-6череши
5-6 ягоди
1ч.л. сок от лайм

За желатиновите фигури
110 мл. вода
1 с.л.мед
5 гр. желатин

ПРИГОТВЯНЕ



1. Бадемовото мляко се загрява колкото да се разтопи начупеният на парчета шоколад.
2. Прибавя се и какаото и се разбърква. 
3. Към  сместа се добавя сока от лайм и се охлажда.


4. Рикотата се поставя в блендера.


5. Добавя се шоколадовата смес и се разбива .


6. Желатинът се разтопява на водна баня и се прибавя към сместа.

7. Отново се блендира.


8. Полученият шоколадов мус се разпределя в купичките.


9. За желираните фигурки към водата се прибавя меда и желатина. Сместа се загрява до разтваряне на желатина.

10. Във формички се нарязват череши и ягоди на малки парчета. Заливат се с желатиновата смес.

11. Поставят се в хладилника, за да се желира сместа.



12. Върху стегнатият вече мус се поставя по една желирана апликацийка.

13. Гарнира се с плодове и мента.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто