Пера от зелен лук във фризера




Един от начините за съхранение на пера от зелен лук,които зимата или в момент за необходимост да се използват по предназначение за ястия или различни специалитети. Може да се замрази горната част на стъблото,но аз го използвам обикновено за салати или готвене на ястия в рамкити на седмица,две.

С перата могат да се направят много неща след като се размразят.

Ето как ти обработвам за съхранение във фризера.

ПРОДУКТИ

пера от зелен лук нарязани на дребно

сол на вкус

найлонови пликчета

ПРИГОТВЯНЕ



1.Лукът се почиства,измива и се отрязат перата.


2. Нарязват се на дребно и се посоляват.

3. Може да се комбинират с нарязан лапад,но аз го слагам отделно.

4. В пликчетата се слагат около 30 пера и се поставят етикети.

5. Готовите пакети се подреждат във фризера.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини