Бананово малинов млечен крем



Още едно от любимите ми кремчета,което обединява млечно плодов вкус.

Досега съм правила подобни десерти и в този сезон много се харесват у дома.

Този път съчетах млечният вкус с плодове от банан и малини. Последните вече се появиха в нашата градина и това придаде на крема много свеж вид и вкус.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

100мл.прясно мляко

200 гр.бял шоколад

400гр. млечен продукт Skyr

2 банана

200 гр.малини

1/2 ампула лимонова есенция

13 гр.желатин

50 мл.вода

ПРИГОТВЯНЕ

1. Най напред се разтваря желатинът във водата и се разтопява на водна баня.



2. Прясното мляко се загрява и се прибавя начупеният на парчета шоколад. Слага се и лимоновата есенция.



3. Скирът се поставя в блендера и се  разбива кратко.

4. Постепенно се добавя и шоколадовото мляко.

5. Следва добавянето на желатина,

след което сместа се блендира.

6. Сместа се разделя на две,като едната смес се излива в друг съд.


7. Бананите се нарязват на късчета и се поставят в блендера. Разбива се до хомонизиране на сместа.



8. Част от тази смес/ по три супени лъжици/ се поставят в две съдчета наклонени на една страна,както е показано на изображението.



9. Останалата бананова смес се разпределя в още 3 съдчета по равно.

10 . Разпределената смес се поставя в хладилника за 1 час,за да стегне.



11. Отделената смес се връща в блендера и към нея се прибавят малините,след което се блендира.

.



12. След стягане наклонените съдчета се изправят и се налива от малиновата смес.



13. Останалата малинова смес се разпределя в останалите бурканчета, върху стегнатата бананова смес.



14. Останала е малко от малиновата смес и тя се разполага в стъклена купичка.

15.Всички съдчета се връщат отново в хладилника за 15 минути,след което се декорират с малини,парчета банан и мента.




16. Връщат се отново в хладилника до стягане и на втория пласт от крема.






ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто