Конфитюр от кайсии с желираща захар


И тази година домашните кайсии не ни изневериха. И разбира се направих конфитюр.
 Този път реших да използвам желираща захар. Но тъй като тези конфитюри се варят кратко, а кайсиите не бяха напълно узряли,трябваше да ги пасирам.
Така варененето продължи кратко.
И конфитюрът стана много вкусен и ароматен.

ПРОДУКТИ

1 кг. почистени от костилките кайсии

500 гр.желираща захар 2:1

10 гр. ванииева захар

ПРИГОТВЯНЕ

1. Кайсиите се почисват от костилките.


2. Пасират се в блендира.


3. Сместа се поставя в тенджерата за варене и се засипва със захарта и ванилиевата захар. 

4. Така престоява 1час.

5. Поставя се на тих огън и при завиране се събира пяната.



6. Вари се 10 минути и се отстранява.


7. Веднага се насипва в буркани.

8. Поставят се капачките и бурканите се обръщат върху тях.



 9. След като напълно се охладят се опаковат и се прибират за съхранение.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини