Двупластов конфитюр от кайсии и малини
Миналата година видях разкошният двупластов конфитюр на Йоланта Делибозова от манго и малини,но не го направих защото беше краят на сезона на повечето от плодовете.
Тази година не пропуснах тази възможност, само че моят конфитюр е от кайсии и малини.
Чудесно би било да се направи и от манго или папая в съчетание с ягоди,малини,боровинки, но това ще стане друг път.
Ето как направих двупластовият конфитюр от кайсии и малини.
ПРОДУКТИ
500гр. изчистени от костилките кайсии
250 гр.желираща захар 2:1
500гр.малини
250 гр. желираща захар 2:1
ПРИГОТВЯНЕ
2. Оставят се за 1 ч. да се разтвори захарта и се варят 10 минути като се събира пяната.
6. Така престояват няколко часа,след което се опакооват и прибират за съхранение.
ДОБЪР АПЕТИТ!
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D1%82%D1%8E%D1%80
Коментари
Публикуване на коментар