Двупластов конфитюр от кайсии и малини


Както и желираните десерти,така и конфитюрът може да бъде направен от два или повече плодове и разполажен в бурканчето на съответни пластове.

Миналата година видях разкошният двупластов конфитюр на Йоланта Делибозова от манго и малини,но не го направих защото беше краят на сезона на повечето от плодовете.

Тази година не пропуснах тази възможност, само че моят конфитюр е от кайсии и малини.

Чудесно би било да се направи и от манго или папая в съчетание с ягоди,малини,боровинки, но това ще стане друг път.

Ето как направих двупластовият конфитюр от кайсии и малини.

ПРОДУКТИ

500гр. изчистени от костилките кайсии

250 гр.желираща захар 2:1

500гр.малини

250 гр. желираща захар 2:1

ПРИГОТВЯНЕ



1. Кайсиите се почистват от костилките и се пасират.

2. Оставят се за 1 ч. да се разтвори захарта  и се варят 10 минути като се събира пяната.



3. Насипва се до половината в бурканчета/може и 1/4от бурканчето/ и се оставя напълно да се охлади и стегне.



4. Малините се засипват със захарта,къдуто престояват 40 минути и се сваряват за 4 минути като се събира също пяната.



5. Още гореща сместа внимателно лъжица по лъжица се сипва в бурканчетата. Слагат се капачките и се обръща всяко бурканче върху капачката.

6. Така престояват няколко часа,след което се опакооват и прибират за съхранение.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D1%82%D1%8E%D1%80

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини