Нектар от джанки
Но когато плодовете бяха вече накрая реших да направя чия пудинг и нектар от нея.
Най-напред направих чия пудинг с пюре от джанки и се получи чудесен десерт.
Сложих и мед ,защото джанките макар и зряли бяха малко кисели.
Правила съм и друт път чия пудинг с различни плодове и при интерес към него може да прочетете тук
Останалото пюре разредих с течност и се получи разкошен нектар.
Споделям рецептата за нектара.
ПРОДУКТИ
1 кг. джанки
2 с.л.мед
1,5 л. вода
ПРИГОТВЯНЕ
1. Джанките се поставят в тенжера.
2. Заливат се с водата и се поставят върху силен котлон.
3. След кипване, плодовете се изваждат и се отстраняват костилките след като се охладят.
4.Поставят се в блендера и се прибавя меда.
5.Блендира се кратко и се разрежда с част от течността, в която са били джанките.
6.Сервира се охладено или с кубчета лед.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар