Нектар от джанки


Всяка година берем  от домашната джанка плодове за ядене. Нямаме практиката да консервираме от нея.

Но когато плодовете бяха вече накрая реших да направя чия пудинг и нектар от нея.


Най-напред направих чия пудинг с пюре от джанки и се получи чудесен десерт.

Сложих и мед ,защото джанките макар и зряли бяха малко кисели.

Правила съм и друт път чия пудинг с различни плодове и при интерес към него може да прочетете тук

Останалото пюре разредих с течност и се получи разкошен нектар.

Споделям рецептата за нектара.

ПРОДУКТИ

1 кг. джанки

2 с.л.мед

1,5 л. вода

ПРИГОТВЯНЕ

1. Джанките се поставят в тенжера.

2. Заливат се с водата и се поставят върху силен котлон.

3. След кипване, плодовете се изваждат и се отстраняват костилките след като се охладят.

4.Поставят се в блендера и се прибавя меда.

5.Блендира се кратко и се разрежда с част от течността, в която са били джанките.

6.Сервира се охладено или с кубчета лед.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто