Задушени скариди и аспержи върху канапе от гуакамоле хумус в купичка от омлет
Аспержите са били известни на гърците, римляните и египтяните, които вече ги предлагат на своите богове. Има и диворастящи,но се отглеждат и култивирани.
Не съм приготвяла или опитвала аспержи со сега и затова реших да променя това.
Хареса ми съчетанието със скариди и купих пакет замразени аспержи и скариди.
Приготвих ги и се оказа нещо много вкусно.
За основа използвах гуакамоле хумус,за направата на който може да се прочете тук.
Върху него поставих аспержите и скаридите. Поднесох в купичка от омлет.
Ето и рецептата
ПРОДУКТИ
1 пакет замразени аспержи и скариди
3 с.л. зехтин
1с.л.краве масло
1/2 ч.ч.вино
1ч.л.горчица 2
1ч.л. песто
черен пипер
Гуакалоле хумус/ рецептата е по-горе/
чери домати
ПРИГОТВЯНЕ
1.Най напред се приготвя купичката като готовият омлет направен от 1 яйце се поставя в купичка,така,че краищата да са извън нея.
3. Купичката от омлет е готова и се оставя на страни.
6. При тях се поставят аспержите и всичко се задушава в прибавеното вино докато последното се изпари.
7. Скаридите и аспержите се овкусяват с пестото и горчицата,солта и черният пипер.
8. Всичко се подрежда в купичката-омлет.
10. В средата се разполагат скаридите.
11. Гарнира се с още хумус и чери доматчета.
Коментари
Публикуване на коментар