Дип от авокадо и рикота

Обичам авокадо и често го използвам за направата на салати и различни разядки

 Правила съм и хумус с него,но този път направих анокадото в комбинация със сирене рикота. 

Получи се интересна и много вкусна разядка.

Може да се използва и за пълнеж на сандвичи или за гарнитура на месо или риба.

Но е много вкусно ако се похапва и с крекери.

Рецепта за крекери със семена и ядки може да откриете тук.

Ето как се приготвя  дип от авокадо и рикота.

ПРОДУКТИ

1 авокадо

250 гр. рикота

50 гр.смлени орехи

4 с.л. зехтин

1с.л.сок от лимон или лайм

1/4 ч.л.сол

2 скилидки чесън

ПРИГОТВЯНЕ



1. Авокадото се изважда от обвивката и се намачква с вилица.


2. Рикотата се изважда и нарязва на парчета.


3. Всичко се поставя в блендера. Добавят се и останалите съставки. Блендира се кратко. 

Използва се по предназначение.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто