Разядка с авокадо,сирене и заквасена сметана



Новият ми блог ще бъде посветен на нетрадиционни ястия и десерти,които аз възприемам като специалитети.

И друг път съм приготвяла разядка с авокадо,но  това си беше определено хумус.

Тази разядка е по-различна и е приготвена от авокадо сирене и заквасена сметана по немска рецепта. Количеството ми се видя доста и затова приготвих само 1/3 от разядката.

Много ми хареса и следващият път когато я правя ще използвам микс от сирена.

И защото обичам да експериментирам реших да поднеса разядката в купичка от омлети. Единият беше класически,а другият само от белтъци,защото съпругът ми не може да яде жълтъци.

Този начин на поднасяне е не само ефектен, но при запичане на омлета се получава купичка -чипс. Много е удобно, защото си чупиш от "купичката" и топиш в разядката.

Много е вкусно.

ПРОДУКТИ

1  добре узряло авокадо

125 гр.сирене

100 гр заквасена сметана

50 гр.смляни орехи

4 скилидки чесън

1 ч.л.черен пипер

1 ч.л. сок от лайм

За омлетите

Класически омлет

1 яйце и 1 жълтък

щипка сол

Омлет с белтъци

1 белтък и малко от белтъка на класическия омлет

щипка сол

ПРИГОТВЯНЕ



1. Най напред се приготвят омлетите като съответните продукти се разбъркват с телена бъркалка в купички и се посоляват.



2. Омлетите се разполагат в купички. В средата се поставят чаши и се запичат в загрята на 200 °С фурна,която се намалява когато краищата на омлетите леко се зачервят.



 3. Пекат се 5 минути и когато се охладят, чашите в средата се изваждат.


4. За приготвяне на разядката, сиренето се раздробява на дребни късчета.


5. Добавя се заквасената сметана и се разбърква.

6. Орехите се смилат в блендера.


7. Авокадото се почиства от костилката и се изважда вниматено от кората с лъжичка.
Нарязва се на малки късчета. Поставя се в блендера и заедно с чесъна се блендира.


8.Добавя се и сиренето със сметаната и отново се блендира. Ако сиренето не е много солено се добавя сол.
Овкусява се със сок от лайм и черен пипер.


9. Разядката е готова.


10. При поднасяне се аранжира в купичките-омлети.


 Получава се ефектно.


Купичките са придобили вид и вкус на чипс. Колко удобно за похапване.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто