Грилован праз лук с винегрет от зелен лук,моркови,кисели краставички и маслинки


Една много интересна салата, която е много подходяща за есента и зимата, когато се консумира повече праз лук. 
Видях тази салата в публикацията на Милена Багалийска в една от кулинарните групи, които посещавам. Беше публикувана и в моята група.
Хареса ми идеята и я направих. Замених някои съставки от винегрета, защото нямах налични. Получи се отлично и с моята комбинация.
Споделям рецептата! Дозата е за две порции

ПРОДУКТИ

1 стрък праз лук
1 морков
1 стрък зелен лук
1/4гл червен лук
2 кисели краставици
4 маслинки
1 твърдо сварено яйце
парче сирене 50 гр.
1ч.л.краве масло

За дресинга

1 с л.лимонов сок
1 с.л.тиквено олио
1ч.л.сос от нар
2 щ. сол
2 с.л.вода

ПРИГОТВЯНЕ

1.Праз лукът се розделя на 8 парчета и се пече на грил от всички страни.

2. Зеленчуците се нарязват на тънко или настъргват на ренде/краставица,морков/

3. Яйцето се сваряво и нарязва на 4 части.

4. Изважда се жълтъкът и се смесва  със сиренето и маслото.
Разбърква се до хомогенност.

5. Със сместа се пълнят четвъртинките от белтъка.

6. Сместа за винегрета се овкусява с дресинга.

7.В чиниите се подреждат  парчетата праз,правят се надлъжни разрези в тях и се овкусяват с дресинга. 

8.Поръсват с винегрета от зеленчуци,овкусени с дресинга.

9. Отгоре се подреждат яйцата.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто