Домашна мека бяла халва с фъстъци и шамфъстъци
До миналата година не знаех как се приготвя. Помня само твърдата като камък бяла халва,която купувахме за празника. Но лоша или не от нея похапвахме години наред.
Тази година направих двойно количество халва,но съзнателно я приготвих по-мека. Беше невероятна. И пак се изкуших да напълня вафлени фунийки, а останалата сложих във малка формичка.
Имаше достатъчно халва за в къщи за празника. Даже половината подарих на приятели. А с останалата се почерпихме с други приятели, които ни бяха на гости.
При приготвянето на халвата този път разтопих захарта и меда на водна баня и ползвах пудра захар.
ПРОДУКТИ
300 гр.мед
300 гр.пудра захар
2 белтъка
кокосови стърготини
300 гр.печи ядки от фъстък и шам фъстък
ПРИГОТВЯНЕ
2. Сместа се поставя на ниска степен на котлона.
3. След като заври се намалява още малко и се вари при непрекъснато бъркане около 10 минути.
4. Белтъците се разбиват на гъст сняг.
6. Слагат се и ядките и се разбърква.
7. Пълнят се вафлените фунийки сэс сместа.
Коментари
Публикуване на коментар