Сурови овесени протеинови барчета




Протеиновите барчета да вкусна хранителна добавка богата на белтъчини и в повечето случаи с ниско съдържание
на въглехидрати. Търсени са от спортистите, но са подходящи и за ежедневно похапване от всеки човек.
Има стотици рецепти за подобни барчета, продават се и в специализирани спортни магазини, но аз се спрях на една от стотиците, която видях в публикация на Людмила Данова в кулинарната група"Рецепти без граници"

ПРОДУКТИ

132 гр. фини овесени ядки
2 с.л кокосови стърготини
1 с.л.белени слънчогледови семки
1 с.л. белени тиквени семки
2 с.л. фъстъци и шам фъстъци
1 с.л.сусам
1 с.л. червени боровинки
1 с.л. годжи бери
2 с.л.чия
2 с.л тахан
6 с.л. кокосово масло
1 с.л.тиквено масло/или друго ядково/
2 с.л. мед
4 с.л. ядково мляко/например кокосово или овесено/
2 блокчета бял  шоколад със стевия или обикновен
5 блокчена черен шоколад със стевия
1п. шоколадови капки

ПРИГОТВЯНЕ



1.Ядките могат малко да се запекат.  2.Слънчогледовите,тиквените и сусамови семки също.
3. Заедно с кокосовите стърготини,чията,боровинките и годжи бери се поставят в съд.


4. Добавят се и овесените ядки.


5. Всичко се разбърква


6. Слага се таханът. 


7. Следват кокосовото и тиквено масло.


8. Накрая се добавя и меда.



9. Всичко се разбърква много добре до получаване на лепкава консистенция.


10. Сместа се разполага в тавичка 20 /20 см. върху хартия за печене.

11. Притиска се добре с опакото на лъжица.

12. Не се налага да се поставя хартия за печене отгоре, за да се притисне добре.

13. Шоколадът се разтопява с малко прясно мляко или вода.Просто трябва да стане течно,  но не прекалено.

14. Шоколадът се полива с вълнообразни движения  и се разбърква с клечка за зъби, за да се меланшира белия и черен шоколад. Може да се използва само 1 цвят шоколад.

15. Отгоре се поръсва с шоколадовите капки.

16. Слага се във фризера за 15-20 минути, след което се изважда и нарязва на малки блокчета с остър нож.

17. Барчетата на стайна температура омекват, затова е добре  да се съхраняват в хладилника или на хладно до употреба.








 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто