Печено агнешко бутче


От детството си не хапвам агнешко,овче или ярешко. Нямам ястия с тези меса. Но съпругът ми много обича и затова за Великден направихме агнешко бутче.

Обикновено не мога да изтърпявам миризмата от месото,но този път беше агнешко бутче от младо агне и нямаше никакъв проблем.

Традиционно в къщи се приготвяше ярешко с ориз,но сега решихме да направим агнешкото с картофи.

Получи се много вкусно. Приготвихме го в турската фурничка,която имаме от години.

Аз разбира се не съм опитвала. Не мога защото ми прошава от месото. Но имаше приятна миризма и можах да се справя с присъствието си.

Споделям приготвянето.

ПРОДУКТИ

1 агнешко бутче около1,5кг.

700 гр. картофи 

40 гр.краве масло

1ч.л.сол

1с.л. джоджан/сух/

1ч.л.чубрица

1 с.л. черен пипер

1 ч.л. червен пипер

1ч.л.риган

5-6скилиди чесън

ПРИГОТВЯНЕ


1.Бутчето се осолява добре.

2. Сухите подправки се разбъркват/без червеният пипер/ Слага се и част от мекото масло.

3. В месото се правят разрези отдолу и се маже обилно с подправките.

4. В лицевата част с помощта на уредче се шпиковат скилидките чесън.

5. Останалото масло се смесва с червеният пипер и обилно се намазва отгоре месото. Слага се около 500 мл. вода



6. Фурната е загрята на 200 °С. Пече се около 1 час.

7. Слага се фолио и се пече още един час. 

8. Слагат се картофите и се пече още час.

9. Накрая се маха фолиото и се допича 30 мин. за червена коричка.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто