Печено агнешко бутче
Обикновено не мога да изтърпявам миризмата от месото,но този път беше агнешко бутче от младо агне и нямаше никакъв проблем.
Традиционно в къщи се приготвяше ярешко с ориз,но сега решихме да направим агнешкото с картофи.
Получи се много вкусно. Приготвихме го в турската фурничка,която имаме от години.
Аз разбира се не съм опитвала. Не мога защото ми прошава от месото. Но имаше приятна миризма и можах да се справя с присъствието си.
Споделям приготвянето.
ПРОДУКТИ
1 агнешко бутче около1,5кг.
700 гр. картофи
40 гр.краве масло
1ч.л.сол
1с.л. джоджан/сух/
1ч.л.чубрица
1 с.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1ч.л.риган
5-6скилиди чесън
ПРИГОТВЯНЕ
1.Бутчето се осолява добре.
2. Сухите подправки се разбъркват/без червеният пипер/ Слага се и част от мекото масло.
3. В месото се правят разрези отдолу и се маже обилно с подправките.
4. В лицевата част с помощта на уредче се шпиковат скилидките чесън.
5. Останалото масло се смесва с червеният пипер и обилно се намазва отгоре месото. Слага се около 500 мл. вода
7. Слага се фолио и се пече още един час.
8. Слагат се картофите и се пече още час.
9. Накрая се маха фолиото и се допича 30 мин. за червена коричка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар