Баница с лапад, праз лук и сирене в кексова форма





Една впечатляваща и много вкусна баница,която направих в любимата си форма за кекс "Замъкът Бланкенбург". Формичката е малка по обем,но в средата винаги има място да се сложи още нещо. 
Аз избрах да сложа малки банички-кексчета и така се оформи малка градинка от тестени розички.
Съчетах няколко вкуса:лапад, праз лук и сирене. 
Тази комбинация е доста приемлива и аз с удоволствие направих подобна баница.
Получи се разкошно лакомство,на което дори  и аз не устоях на изкушението.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

400 гр.кори за баница

4 яйца

100 гр. смес от масло и маргарин

250 гр.кисело мляко

3 препълнени с.л.брашно

1 бакпулвер

250 гр.сирене

3-4 стърка праз лук

7-8 листчета лапад
още 40 гр маргарин  за поставяне на малки бучки върху сместа във формичките.

семена от нигела за поръсване

1/4ч.л.сол

ПРИГОТВЯНЕ




1. Яйцата се разбиват със солта за кратко.


2. Прибавя се разтопената мазнина


6.Слага се киселото мляко и се разбърква.


7. Следва брашното сесено с бакпулвера.


8. Сиренето се раздробява и се поставя в сместа.


9. Праз лукът се нарязва на дребно и се прибавя към сместа.


10. Лападът се почиства,нарязва и също се прибавя.


11. Корите се нарязват на лентички и се слагат също в сместа.


12. Всичко се разбърква добре.


13. Сместа се разпределя в силиконовата форма


и в малките силиконови формички за мъфини. 
14. Във формите се разпределя и маргаринът отгоре върху сместа.
15. Пече се на 170 °С -голямата форма 35 минути,а малките формички 20 минути.
16. Охлаждат се около 20 минути.


17. Голямата форма се обръща и замъкът-баница е готов.


 18.Малките формички също се обръщат и се показват оформените розички,които се поръсват с нигела


19. Розичките се подреждат в средата на голямата форма




20. Сега вече може да се опита.
Чудесна е.

 

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини