Баница с лапад, праз лук и сирене в кексова форма
Една впечатляваща и много вкусна баница,която направих в любимата си форма за кекс "Замъкът Бланкенбург". Формичката е малка по обем,но в средата винаги има място да се сложи още нещо.
Аз избрах да сложа малки банички-кексчета и така се оформи малка градинка от тестени розички.
Съчетах няколко вкуса:лапад, праз лук и сирене.
Тази комбинация е доста приемлива и аз с удоволствие направих подобна баница.
Получи се разкошно лакомство,на което дори и аз не устоях на изкушението.Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
400 гр.кори за баница
4 яйца
100 гр. смес от масло и маргарин
250 гр.кисело мляко
3 препълнени с.л.брашно
1 бакпулвер
250 гр.сирене
3-4 стърка праз лук
7-8 листчета лапад
още 40 гр маргарин за поставяне на малки бучки върху сместа във формичките.
семена от нигела за поръсване
1/4ч.л.сол
ПРИГОТВЯНЕ
14. Във формите се разпределя и маргаринът отгоре върху сместа.
15. Пече се на 170 °С -голямата форма 35 минути,а малките формички 20 минути.
16. Охлаждат се около 20 минути.
16. Охлаждат се около 20 минути.
18.Малките формички също се обръщат и се показват оформените розички,които се поръсват с нигела
Коментари
Публикуване на коментар