Конфитюр от вишнап


Досега не съм правила конфитюр от вишнап.


От години консумираме вишнап от домашното ни дърво,без да консервираме нищо от него.
Тази година реших да направя конфитюр. Вишнапът не е толкова ароматен като вишнята,но не е и толкова кисел. Той е нещо средно между вишна и череша.
Но все пак се получи много вкусен конфитюр с желираща захар.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

1 кг. почистени от костилките плодове от вишнап

10 гр.ванилиева захар

500 гр.желираща захар 2:1

ПРИГОТВЯНЕ



1. Плодовете се измиват и се отстраняват костилките


2. 1/2от плодовете се намачкват с ръчна преса за картофи.
3. Другата част се нарязва на парчета.


4. Всички плодове се поставят в тенджера за варене и се посипват с желиращата и ванилиева захар.
5. Сместа престоява 40 минути.


6. Вари се 10 минути като пяната се отстранява.


7. Готовият конфитюр веднага се насипва в буркани,които се затварят и обръщат върху капачката.

8. Престояват няколко часа и се прибират за съхранение.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Млечна панакота гарнирана с ягодово сорбе и малинов сладолед

Шакшука със зеленини