Поширани яйца във формички за мъфини


Една интересна идея за поширани яйца, благодарение на която яйцата не се деформират при варене в течност без черупка.

Много интересен за приготвяне и красив за поднасяне начин,който би зарадвал и най -незаинтересованите от кулинария.

Лесно е и любопитно да се опита.

Броят на яйцата е според желанието.

Водата в съда за варене не трябва да е до формичките а доста под тях.

За по-рохки яйца се вари около 5 минути. На мен ми трябваха твърдо сварени яйца и варих 10 минути.

Може и по-малко 7-8 мин.

ПРОДУКТИ

 яйца

силиконови формички за мъфини

 1 щ.сол за всяко яйце

черен пипер

вода 200 мл./на мен толкова ми беше необходима/

ПРИГОТВЯНЕ


1. Формичките се намазват с масло/за всеки случай/

2. Във всяка се счупва по 1 яйце.



3. На котлона се поставя тенджера с водата и като заври/на ниска температура/се поставят формичките със счупените вътре яйца.

4. Яйцата се поръсват с черен пипер и сол.



5. Тенжерата се покрива с капак и се вари до желаната твърдост на яйцата.



5. Обръщат се в чиния и отново се ръси черен пипер.



6. Ако жълтъкът на яйцето се разлее не е беда. При мен се получи с едно от тях. Важното е ,че цялостта на яйцето се запазва.

7.Гарнира се по желание.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто