Торта Зимна гора
Исках да стане вкусна и красива. Подобна торта съм правила преди четири години.
Сега промених крема и сложих свежи плодове. Плучи се много ефектна и съблазнителна торта.
ПРОДУКТИ
За блатовете
6 яйца
9 с.л.брашно
6 с.л. захар
6 с.л. какао
1 и 1/2ч.л.бакпулвер
1 контейнерче ванилия
За крема
1л.прясно мляко
120 гр грис
4 яйца
5 с.л.захар
200 гр гр.краве масло
200 гр. бял шоколад
Плодове
по 2 броя киви,мандарини и 1банан
За изглаждане на тортата
150 мл.течна сметана
За шоколадовата глазура
200 г. шоколад
100мл.течна сметана
Фигурки
Шоколадови шишарки
за направата може да видите тук
Снежен човек и таралежче-направени са от марципан
Захарна поръска и кокосови стърготини
Шоколадови пурички
ПРИГОТВЯНЕ
2. Плодовете се обелват и нарязват на дребно
3.Сместа се разпределя за 3 блата.
4. За всеки блат се разбиват 2 яйца със 2 с.л захар. Прибавя се ванилията.
5.Брашното /2 с.л.и какаото 2 с.л.се смесват. Прибавя се и 1/2 ч.л.бакпулвер
6.Сухите съставки се добавят към разбитите яйца постепенно. Сместа се пече върху хартия за печене във форма с d =26 см. около 8 минути на 170 °С.
7. Правят се още 2 блата по същия начин.
8. Блатовете се охлаждат 4-5часа.
9. Във формата се поставя блат. Кремът се разделя на 4.
10Поставя се 1/4 от крема. Следва поставяне на 1/2 нарязани плодове.
Поставя се още 1/4 от крема.
11 Поставя се вторият блат и отвово се слага крем и плодове.
12. Поставя се 3 блат.
13. Тортата се оставя на хладно за 2 часа.
14.Приготвя се шоколадовата глазура,като в сгорещената сметана се поставя начупеният шоколад.
15.Залива се тортата.
16.Оставя се да се стегне и се украсява отстрани с разбита сметана и отгоре с фигурките
Коментари
Публикуване на коментар