Шоколадово марципанови сладки
Търсех идея за сладки шишарки, които могат да се поставят върху торта и попаднах на тези сладурски сладкишчета.
8. Шоколадът се разтопява на водна баня. Всяка шишарка се поставя в малък съд, на дъното на който има шоколад.
И реших да реализирам идеята. Трябваха ми няколко сладки-шишарки затова направих само 5 броя.
Станаха много сполучливи. Освен това са лесни за направа.
Ако нямате марципан, може да се направи тесто от бисквити и масло. Количеството зависи от броя на сладките.
ПРОДУКТИ
35 гр. марципан
70 гр.бадеми
70 гр. шоколадови люспи с вкус на капучино био
малко кокос за сняг
ПРИГОТВЯНЕ
2. Изваждат се и когато се охладят се обелват
3. С помощта на остър нож се разполовяват.
5. Формират се конусчета или малки формички приличащи на круша.
6. Започва забождането на бадемите с върха навътре и от долу нагоре..
7. Образуват се по 3 реда от набодените бадеми.
9.Така сладката ще се намаже обилно на дъното.
10. С помощта на малка лъжичка се облива сладката с шоколад.
11. Внимателно се пренася върху алуминиево фолио и се оставя шоколадът да се втвърди.
12. Поръсва се с кокос, докато е още мокър шоколадът.
https://xn--80acbc1bhmlyijy6jj.com/recipes/539/
Коментари
Публикуване на коментар