Сладък хумус с черен шоколад
Правила съм хумус в различни варианти с нахут,зрял,боб,авокадо и различни допълнителни зеленчуци-сушени домати,патладжан, печени червени чушки и маслини.
Не предполагах,че може да се приготви и сладък хумус.
Оказа се,че може да се приготви и такъв като топинг за бисквитки,вафлени корички или плодове. Може да се използва и за глазура на торти и сладкиши или да се гарнират мъфини и да се слепват сладки или макарони.
Разгледах доста рецепти в интернет, но накрая намерих за мен един приемлив вариант.
Получи се чудесен продукт, който веднага използвах по предназначение. Следващият път ще направя сладък хумус с бял шоколад.
Той също може да намери приложение.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
1 кутия нахут
3 с.л. сусамов тахан
1с.лешников сусам
2 с.л. мед
50 гр. черен
шоколад
1с.л. сурово какао/може и обикновено/
150 мл.овесено мляко/може и краве/
ПРИГОТВЯНЕ
2. С нея може да се приготви шоколадов мус. Рецептата за него може да прочетете тук.
Коментари
Публикуване на коментар