Малиново брауни





От известно време следя кулинарното предаване Soul & Pepper. 
Впечатли ме една от рецептите на Елена Петрелийска и реших да направя сладкишът който представяше.
Направи ми впечатление,че какаото е много 55 гр. при наличие на още 200 гр.шоколад. Все пак реших да направя сладкиша по посочените количества. Само че замених черешите с малини. И намалих два пъти захарта. Стана доста сух сладкиш и трябваше да го сиропирам. Вторият път не слагах какао,защото шоколадът беше достатъчен. Получи се много лек и вкусен сладкиш,нежен и ефирен.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

130 гр.масло
150 гр.черен шоколад за разтопяване
50 гр.начупен  шоколад
55 гр.малини
50 гр. натрошени орехи
80 гр.захар
75 гр.брашно
1ч.л. бакпулвер
1 ампула ванилия
сладолед за гарниране

ПРИГОТВЯНЕ



1. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.


2. Прибавят се малините и орехите.

3. Яйцата се разбиват със захарта и се прибавят към сместа като се редуват с брашното пресято с бакпулвера.

4. Прибавя се и начупеният шоколад и ванилията.


5 Сместа се разполага във формата върху хартия за печене.



6. Пече се 20 минути на 180°С.

7. Глазира се със сладък хумус. Рецептата за приготвянето му може да се прочете тук.


8. Сладкишът се гарнира с кокосови стърготини, шоколадови капки и малини..


9. Поднася се с топка сладолед.

 

ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто