Сладък хумус с черен шоколад


Обичам арабската разядка хумус, за което може да се прочете тук.
Правила съм хумус в различни варианти с нахут,зрял,боб,авокадо и различни допълнителни зеленчуци-сушени домати,патладжан, печени червени чушки и маслини.
Не предполагах,че може да се приготви и сладък хумус.
Оказа се,че може да се приготви и такъв като топинг за бисквитки,вафлени корички или плодове. Може да се използва и за глазура на торти и сладкиши или да се гарнират мъфини и да се слепват сладки или макарони.
Разгледах доста рецепти в интернет, но накрая намерих за мен един приемлив вариант.
Получи се чудесен продукт, който веднага използвах по предназначение. Следващият път ще направя сладък хумус с бял шоколад.
Той също може да намери приложение.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

1 кутия нахут
3 с.л. сусамов тахан
1с.лешников сусам
2 с.л. мед
50 гр. черен 
шоколад
1с.л. сурово какао/може и обикновено/

150 мл.овесено мляко/може и краве/

ПРИГОТВЯНЕ


1. Нахутът се изцежда от течността.



2. С нея може да се приготви шоколадов мус. Рецептата за него може да прочетете тук.



3. Слага се в блендера.


4. Там се поставят и останалите продукти без шоколадът.


5. Блендира се до получаване на гладко смес.


6. Слага се и разтопеният шокад и отново се разбива.


7. Сладкият хумус е готов.


8. Може да се хапва с вафлени корички. Или да се използва за топинг с бисквитки и плодове.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто