Нежен крем с манго и рикота




Идеята за този великолепен крем е на Йоланта Делибозова.
Прекрасна рецепта и уникален вкус на крема.
Позволих си за заменя сметаната с кисело мляко и захарта с мед. Има малка промяна и в съотвошение на продуктите. Рикотата е от 250 гр.и затова я сложих цялата вместо 200 гр. А сметаната замених с кисело мляко,което намалих с 50 гр. Така се запази съотношението между продуктите.
Времето ми беше много малко и не измислих по-сложна аранжировка на крема и затова презентацията ми е доста семпла.
Но най-важен е вкусът. А той е просто великолепен!
Споделям рецептата

ПРОДУКТИ

1 голямо и добре узряло манго
250 гр. рикота
150 гр.кисело мляко
1/2сок от лимон
100 мл. вода за разтваряне на желатина
2 с. л. мед
1 с.л.есенция ванилия
13 гр.желатин
За декорация
ягоди,парчета манго

ПРИГОТВЯНЕ



1. Най-напред се приготвя манговото пюре.
2. Мангото се обелва,нарязва и пасира.


3. В блендъра се поставя киселото мляко и рикотата. 
4. Разбърква се и се прибавя ванилията.
5. Добавя се и меда.
6. Следва манговото пюре около 1/3 от него и отново се разбърква.
7. От желатина 8 гр. се разтопява в 50 мл. от водата на водна баня и се прибавя към крема.


8. Получената смес се разпределя в четири чаши и се прибира в хладилника за 1 час.
9. Към пюрето се добавя сока от лимона и останалия разтопен в 50 мл.вода желатин на водна баня.


10. Пюрето се разпределя в чашите върху стегналия се крем. Оставят се малки парчета от мангото,които се добавят към пюрето.


11.Аранжира се с оставените плодове и листата от мента.






ДОБЪР АПЕТИТ!

Рецептата е адаптирана от тук

Коментари

Популярни публикации от този блог

Конфитюр от вишнап

Ягодово ментова панакота

Шакшука със зеленини