Сладък хумус с черен шоколад
Обичам арабската разядка хумус, за което може да се прочете тук. Правила съм хумус в различни варианти с нахут,зрял,боб,авокадо и различни допълнителни зеленчуци-сушени домати,патладжан, печени червени чушки и маслини. Не предполагах,че може да се приготви и сладък хумус. Оказа се,че може да се приготви и такъв като топинг за бисквитки,вафлени корички или плодове. Може да се използва и за глазура на торти и сладкиши или да се гарнират мъфини и да се слепват сладки или макарони. Разгледах доста рецепти в интернет, но накрая намерих за мен един приемлив вариант. Получи се чудесен продукт, който веднага използвах по предназначение. Следващият път ще направя сладък хумус с бял шоколад. Той също може да намери приложение. Споделям рецептата. ПРОДУКТИ 1 кутия нахут 3 с.л. сусамов тахан 1с.лешников сусам 2 с.л. мед 50 гр. черен шоколад 1с.л. сурово какао/може и обикновено/ 150 мл.овесено мляко/може и краве/ ПРИГОТВЯНЕ 1. Нахутът се изцежда от течността. 2. С нея може да се приготви шоколадов