Солен кекс със сирене,синьо сирене и лапад
Този кекс съм правила във вариант на персийски тутманик или тутманик-шифон. Сега направих нов вариант на тези печива. Много вкусен кекс се получи. Лападът му придаде свежест,а сирената страхотен аромат. Този приготвих за подарък на приятели, а онзи у дома беше в друга форма и в него сложих малко апетитка. Споделям рецепта 4 яйца 200 гр.кисело мляко 180 гр.брашно 100 гр мазнина 40 масло,60 мл олио 1 п. бакпулвер /10 гр./ 1к.л.сол 250 гр.сирене 1 връзка лапад 50 гр.синьо сирене 2-3стърка магданоз чубрица- 1 к.л. ПРИГОТВЯНЕ 1. Най-напред се разбиват яйцата с щипка сол. 2. Получава се пухкав крем. 3. Постепенно се прибавя мазнината. Маслото е разтопено. 4. Добавя се и брашното, като се редува с киселото мляко, в което е разтворен бакпулверът. 5. Сместа се разбърква добре 6. Във силиконовата форма се поставя част от сместа. Следва сирене,синьо сирене,които са наситнени , а лападът и магданоза нарязани. 7. Покрива се с част от сместа. 8. Отново се поставя сирене и лапад и се покрива с о