Публикации

Показват се публикации от септември, 2023

Дип от авокадо и рикота

Изображение
Обичам авокадо и често го използвам за направата на салати и различни разядки  Правила съм и хумус с него,но този път направих анокадото в комбинация със сирене рикота.  Получи се интересна и много вкусна разядка. Може да се използва и за пълнеж на сандвичи или за гарнитура на месо или риба. Но е много вкусно ако се похапва и с крекери. Рецепта за крекери със семена и ядки може да откриете тук . Ето как се приготвя  дип от авокадо и рикота. ПРОДУКТИ 1 авокадо 250 гр. рикота 50 гр.смлени орехи 4 с.л. зехтин 1с.л.сок от лимон или лайм 1/4 ч.л.сол 2 скилидки чесън ПРИГОТВЯНЕ 1. Авокадото се изважда от обвивката и се намачква с вилица. 2. Рикотата се изважда и нарязва на парчета. 3. Всичко се поставя в блендера. Добавят се и останалите съставки. Блендира се кратко.  Използва се по предназначение.   ДОБЪР АПЕТИТ !

Мъфини с конфитюр от малини

Изображение
  Мъфините са от най- предпочитаните сладкиши в нашето семейство. Имам най - различни варианти преставени в блога ми. И са много удобни за пренасяне особено за път. Сред многото рецепти ме впечатли тази  на отличната кулинарка и моя приятелка  Феня Георгиева. Както тя обяснява тези мъфини могат да се приготвят с продукти,които се намират в шкафа на всяко домакинство. И така приготвих тези мъфини и съм много доволна от резултата. Споделям рецептата. ПРОДУКТИ Мерителна чаша 200 мл. 3 малки яйца 2ч.ч. брашно/200гр./ 1/2 ч.ч. захар/60гр/ 1/2 ч.ч олио/100мл./ 1ч.бакпулвер ванилиева захар 10 гр. малинов конфитюр 125 мл.прясно мляко 125 мл. кисело мляко   За гарниране сладък хумус /рецептата е тук /  ПРИГОТВЯНЕ 1. Яйцата се разбиват със захарта,ванилиевата захар щ. сол и 1 ч.л.лимонов сок. Разбивах 12 минути. 2. Постепенно се прибавя олиото. 3. Добавя се брашното,пресято с бакпулвера като се редува с млеката. 4. Разпределя се във формичките за мъфини, покрити с книжни капсулки. В средата на в