Конфитюр от горски плодове


Домашните плодове особено ягодите и малините са много подходящи за вкусен конфитюр. 
Ягодите ни вече са накрая, а малините започват да зреят и затова се оказаха много малко количество,затова допълних със замразени горски плодове.
Получи се много ароматен
 конфитюр.

ПРОДУКТИ

500 гр.ягоди и малини
500 гр. горски плодове
500 гр.желираща захар 2:1
2 пакетчета ванилиева захар

ПРИГОТВЯНЕ


1. Ягодите се нарязват на кръгчета. 
2.  Добавят се и малините.


3. Горските плодове се намачкват с пресата за картофи,за да пуснат повече сок.


4. Всички плодове се смесват и се посипват с желиращата захар. 
5. Прибавя се и ванилиевата захар.


6. Сместа престоява около 1 час,за да се разтвори добре захарта.


7. Поставя се на котлонаи се загрява до завиране.
8. Вари се 10 минути,като се отстранява образувалата се пяна.


9. Конфитюрът веднага се насипва в затоплени буркани,затваря се и се обръща върху капачката.




ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто