Пица Четири сирена върху основа от патладжан


Какво може да се направи от един голям наличен патладжан?

Може да се изпече и ето хубава салата . 

Може да се грилова и включи в  комплект печени зеленчуци.

Или може би да се включи в зеленчуковата палитра на гювеча.

Но аз реших да направя нещо различно и нетрадиционно. Пица от патладжан гарнирана със сирена.

Не че не надникнах в интернет пространството, но там имаше много варианти, които не можех да взаимствам за моята пица.

Тогава си помислих:Какво бих предпочела най-много?

Спомням си думите на една позната и добра кулинарка: "Най-много обичам сирената. И ако ме оставят при тях,ето това ще е моят свят!"

Ами да,  ще направя пицата със сирена.

Даже се получиха 4 малки парчета пица.

 Ето как ги направих.

ПРОДУКТИ

1 патладжан

по 50 грама сирене Бри,Камембер и синьо

1 пакет топено сирене за ханбурги

4 ч.л. лютивка

3 с .л. зехтин

чубрица

домати магданоз за гарниране

ПРИГОТВЯНЕ


1. Патладжанът се разрязва на 4 по дължина и се осолява, за да се отдели горчивият сок.


2. Изплаква се с вода и се намазва със зехтин.

3.Поставя се в тава върху хартия за печене и се запича за 20 минути.



4. Всяко парче се намазва с лютивка.



5. Отгоре се подреждат сирената бри, синьо и камембер.



6. Покрива се с топеното сирене и се поръсва с чубрица..



7. Запича се още 5 минути.



8. Гарнира се с домати и магданоз.




 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто