Задушени скариди и аспержи върху канапе от гуакамоле хумус в купичка от омлет


Аспержите са многогодишно растение с месести корени, наречени "нокти", които през пролетта отделят годни за консумация издънки, които се наричат ​​копия или аспержи.
Аспержите са били известни на гърците, римляните и египтяните, които вече ги предлагат на своите богове. Има и диворастящи,но се отглеждат и култивирани. 
Не съм приготвяла или опитвала аспержи со сега и затова реших да променя това.
Хареса ми съчетанието със скариди и купих пакет замразени аспержи и скариди.
Приготвих ги и се оказа нещо много вкусно.
За основа използвах гуакамоле хумус,за направата на който може да се прочете тук.
Върху него поставих аспержите и скаридите. Поднесох в купичка от омлет.
Ето и рецептата

ПРОДУКТИ

1 пакет замразени аспержи и скариди
3 с.л. зехтин 
1с.л.краве масло
1/2 ч.ч.вино
1ч.л.горчица 2
1ч.л. песто
черен пипер
Гуакалоле хумус/ рецептата е по-горе/
чери домати

ПРИГОТВЯНЕ

1.Най напред се приготвя купичката като готовият омлет направен от 1 яйце се поставя в купичка,така,че краищата да са извън нея.


2. В средата се поставя малка чашка и  така омлета се пече на 200°С около 5 минути. 
3. Купичката от омлет е готова и се оставя на страни.



4. В тиган се поставя зехтинът и се прибавят аспержите. Сотират се кратко и се изваждат.



5. Скаридите също се сотират в зехтина.

6. При тях се поставят аспержите и всичко се задушава в прибавеното вино докато последното се изпари. 

7. Скаридите и аспержите се овкусяват с пестото и горчицата,солта и черният пипер.

8. Всичко се подрежда в купичката-омлет.


9. В основата се поставя  хумуса и отгоре се подреждат аспержите .

10.  В средата се разполагат скаридите.

11. Гарнира се с още хумус и чери доматчета.



11. Гарнира се с още хумус и чери доматчета.




ДОБЪР АПЕТИТ!


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто