Мини сладкиши с боровинки


Маслените плодови сладкиши ни станаха любими. Изпечени в индивидуални форми за мъфини са по-лесни за разрязване и сервиране. 

Сега отново се спрях на маслени сладкишчета, само че с боровинки.

Получиха се приятни на външен вид и вкусни за похапване сладкишчета. Само си правя забележка,че по-твърдите плодове трябва да бъдат пасирани или поне смачмкани,за да се изпекат поне малко,защото тестото е маслено и се пече кратко.

Но все пак не беше голяма беда.

ПРОДУКТИ

200 гр.брашно

75 гр.краве масло

1 яйце

1с.л. вода или мляко

7 гр.бакпулвер

1п.ванилиева захар

30 гр.захар

За плънката

300 гр.боровинки

5-6 бисквити ронливи

50 гр.орехови ядки и такива от шамфъстък.

За маслените трохи

По-малко от 1/3 от тестото 4 с.л кокосови стърготини

За поръска

кокосови стърготини

смлян шомфъстък

ПРИГОТВЯНЕ



1. Брашното с бакпулвера и маслото,пудрата захар смляна с ванилиевата захар се претриват на трохи.

2. Прибавя се яйцето и течността.


3. Омесва се тесто,което се разделя на топчета. Покриват се с фолио за 15 минути



4. През това време се правят маслените трохи с посочените продукти.



5. Във всяка формичка се поставя по едно топче върху книжни капсули. Тестото се повдига малко и по стените.

6. Поръсва се с нарязани ядки.



7. Подреждат се боровинките. Може малко да се смачкат.



8. Поръсват се със наронени бисквити.



9. Отгоре се покриват с маслени трохи.



10. Сладкишите се пекат на 170°С с вентилатор 15 минути.



11. Поръсват се с кокосови стърготини и шамфъстък.



12. Освежават се с прясна мента и боровинки.



ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто