Дип от авокадо и рикота
Обичам авокадо и често го използвам за направата на салати и различни разядки
1. Авокадото се изважда от обвивката и се намачква с вилица.
Правила съм и хумус с него,но този път направих анокадото в комбинация със сирене рикота.
Получи се интересна и много вкусна разядка.
Може да се използва и за пълнеж на сандвичи или за гарнитура на месо или риба.
Но е много вкусно ако се похапва и с крекери.
Рецепта за крекери със семена и ядки може да откриете тук.
Ето как се приготвя дип от авокадо и рикота.
ПРОДУКТИ
1 авокадо
250 гр. рикота
50 гр.смлени орехи
4 с.л. зехтин
1с.л.сок от лимон или лайм
1/4 ч.л.сол
2 скилидки чесън
ПРИГОТВЯНЕ
Използва се по предназначение.
Коментари
Публикуване на коментар