Яйца по чирпански с поширани във формички яйца


Вече споделих идеята за поширане на яйца във формички за мъфини тук
Сега може да направим и яйца по панагюрски,които са доста популярни в България,без яйцата да се деформират при поширането.

ПРОДУКТИ

за една порция
2 яйца
2 щ.сол
черен пипер
200мл.вода за варене на яйцата
2 парчета сирене
кисело мляко/3 с.л./
1стрък зелен лук
2с.л. олио
1/2с.л.червен пипер

ПРИГОТВЯНЕ

1. Най-напред се приготвя заливката като нарязаният лук за кратко се сотира в тиган и се прибавя червения пипер.


2. Водата се загрява до кипване в тенджера на ниска температура.

3. Формичките се намазват с масло и яйцата се счупват в тях. По едно във всяка формичка.


4. Поставят се във врящата вода и се покриват с капак. Варят се по желание/от 5 до 10 минути/ в зависимост колко твърди искаме да бъдат.


5. Обръщат се охладени в чиния.


6. Всяка порция се гарнира със заливката, кисело мляко и сирене.



7. Разрез на яйце



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто