Конфитюр от малини с желираща захар
Предимството е,че не се вари много и плодовете остават свежи. Не се стерилизира и може да се запазва за по-дълго време.
Сезонът на малините е към своя край и аз хванах сякаш последният влак.
Не бях правила конфитюр или сладко с желиаща захар и останах изненадана колко е приятно да се работи с нея.
Като Тома Неверни опитах с малко количество плод, но резултатът бе просто зашеметяващ.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
1 кг.малини
500 гр.желираща захар 2 в1
1/2 лимон
ПРИГОТВЯНЕ
2.Поставят се в подходящ съд и се засипвят със захарта. Лимонът се изцежда и сока се прибавя към сместа.
4. Щом сместа заври се разбърква и вари 4 минути.
5.Ако има пяна се отстранява.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар