Конфитюр от малини с желираща захар


Няма по-лесен за направа и по-вкусен конфитюр от този с желираща захар.

Предимството е,че не се вари много и плодовете остават свежи. Не се стерилизира и може да се запазва за по-дълго време. 

Сезонът на малините е към своя край и аз хванах сякаш последният влак. 

Не бях правила конфитюр или сладко с желиаща захар и останах изненадана колко е приятно да се работи с нея.

Като Тома Неверни опитах с малко количество плод, но резултатът бе просто зашеметяващ.

Споделям рецептата

ПРОДУКТИ

1 кг.малини

500 гр.желираща захар 2 в1

1/2 лимон


ПРИГОТВЯНЕ



1. Плодовете се почистват от дръжките и листа между тях. Ако има наранени и смачкани се отстраняват.

2.Поставят се в подходящ съд и се засипвят със захарта. Лимонът се изцежда и сока се прибавя към сместа.



3. Разбърква се и се слага на  котлона.

4. Щом сместа заври се разбърква и вари 4 минути.

 5.Ако има пяна се отстранява.



6. Още горещ се насипва в буркани и се обръща върху капачката.



7. Не се стерелизира



8. Прибира се на сухо място.




 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто

Мъфини Проя