Пилешка яхния с лапад и гъби



Тази пролетна яхнийка приготвих през зимата. Все още времето е благоприятно и градината е зелена. Успях да набера лапад. Имаме и зелен магданоз и копър.

Получи се чудесна рилешка яхнийка със зеленчуци,лапад и гъби.

ПРОДУКТИ

600 гр. сварено пилешко месо
1 връзка зелен лук.
1 морков
1 вр. лапад
магданоз и копър
1 малко консерва стерилизирани гъби
50 гр ориз
1 с.л. препечено брашно
1с.л.червен пипер
1л.бульон,в който е вряло месото
1 пилешки бульон
1 с.л.зехтин
20 гр. краве масло

2 с.л.тиквено оио
1 белтък

ПРИГОТВЯНЕ


1.Зеленчуците се нарязват. 

2. Гъбите се задушават в 1с.л.зехтин и 20 гр масло.

3. Заедно сэс свареното месо, зеленчуците и гъбите се заливат с бульона от месото. 

4. Вари се около 15 мин.  

5.Препеченото брашно и червеният пипер се добавят като се разтварят в част от бульона. 

6. Вари се още 10 мин. 

7.Прибавя се ориза. 

8. Слагат се и 2 с.л тиквено олио. 

9. Ястието се оставя на слаб котлон и след още 15 минути се прибавя белтъка, който се разбърква в ястието така че да се образуват парцали.

10. Добавят се свежи зелени подправки магданоз и копър.






ДОБЪР АПЕТИТ!

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто