Баклава с орехи и кокос


Баклава с орехи и кокос се среща доста често в Интернет пространстото. Но моята приятелка Penka Giannioti ми показа клипче с подобна баклава и идеята ми хареса. Преведох си с  програма преводач рецептата. Промених някои количества,но технологията е същата. Първоначално исках да сложа шамфъстък вътре в баклавата,но се отказах и го сложих само за декорация. Но може да се сложи.

ПРОДУКТИ

400 гр. кори за баница
250 гр.масло 
50 мл.олио
250 гр.смляни орехи
100 гр.шамфъстък
100 гр. кокос
50 гр.галета от бисквити

За сиропа

700мл.вода
600 гр.захар
1с.л.мед
1/2 лимон

ПРИГОТВЯНЕ



1. Корите се разделят на групи по 3
2. Първата кора се маже добре с разтопено масло и олио. Ръси се с кокос.
3. Втората кора се маже по същия начин и се ръси с кокос.


4.Третата кора се мажесъщо така и се ръси кокос.
5. Откъм късата страна на кората си слага обилно от смляните орехи и галетата само в края.
6. Навива се на руло и се слага в подходяща тава.

7. Така се процедира и с останалите кори и всички се подреждат в тавата.


8. Пече се на 200 °С около 20 минути.
9.Горещата баклава се залива със студен сироп.
10 За сиропа посочените продукти се смесват и сипопът се вари 10 минути. Накрая се изцежда лимонът.



11. След като престои 1-2 дни баклавата се подрежда в поднос и се декорира с кокос и шамфъстък.




Добра компания е на  кафето.


ДОБЪР АПЕТИТ!



https://youtube.com/watch?v=1f5rhVIkKpY&feature=share




 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто